Ervaar je een rode of gevoelige huid? Heb jij af en toe bultjes, een schrale huid of een huid die plotseling rood kan worden? Dan kan het zijn dat je rosacea hebt.  Rosacea is een huidaandoening en betekent letterlijk “zo rood als een roos”. Rosacea kan je zelfvertrouwen behoorlijk aantasten en ervoor zorgen dat je niet zo goed weet wat je met je huid aan moet... 


Rosacea

Rosacea is een chronische huidaandoening. Dit houdt in dat je het hebt of niet hebt. Tóch weten veel  mensen niet dat je er veel aan kunt doen en je een symptoomvrije huid kunt ontwikkelen! Dit houdt in dat je minder last hebt van gevoeligheden, de huid niet meer rood is, geen bultjes heeft en prettig aanvoelt. De huid ziet er rustig uit en jij zit lekkerder in je vel!

Rosacea wordt soms verward met acne omdat er sprake kan zijn van een differentiaal diagnostiek. Dit betekent dat er kenmerken aanwezig kunnen zijn van zowel acne als rosacea. Een juiste diagnose is dus éxtra belangrijk! 


Voor rosacea geldt misschien nog wel meer dan voor andere huidaandoeningen dat het belangrijk is om te begrijpen waaróm jouw huid doet wat het doet. Het is belangrijk om te leren over jouw huid en niet enkel met een smeersel naar huis te gaan. Een huid met rosacea reageert namelijk anders op invloeden van binnenuit en buitenaf. Oftewel: jouw huid heeft een duidelijke gebruiksaanwijzing en zodra je deze gaat volgen en begrijpen, wordt jouw huid rustig.

Uitleg en begeleiding staan daarom centraal in mijn werkwijze bij rosacea. Je leert hoe jij jouw huid zelf rustig kunt houden op de lange termijn!


Heeft behandeling van rosacea zin?

Behandeling van rosacea heeft altijd zin! De huid kan sterker en gezonder worden. Ook wordt de huid minder rood, gevoelig en bultvorming kan wegtrekken. De huid wordt egaler en ziet er gezonder uit.  De meeste dames dragen geen make-up meer aan het eind van het traject (om de huid te camoufleren) omdat het niet meer nodig is. 


Welke behandeling past bij mijn rosacea huid?

Rosacea kenmerkt zich door verschillende stadia (1 t/m 4) Het is afhankelijk van het stadia welk traject het meest passend is. 

Bij rosacea geldt: geef het tijd. Helaas bestaat er geen "quick fix".

Daarom bieden wij speciale rosacea-trajecten aan en niet 1 losse behandeling. Deze trajecten zijn speciaal samengesteld op de tijd die de huid nodig heeft bij het bijbehorende stadium om symptoomvrij te worden. Tijdens dit traject krijgt jij een aantal maanden begeleiding bij jouw huid. Je leert precies wat voor jouw huid werkt, waarom het doet wat het doet en wat jouw triggers zijn. Hier ligt namelijk de kern voor een rustige huid op lange termijn!


Naast het leren over jouw huid, krijgt de huid in het traject ook medicinale behandelingen speciaal ontwikkeld voor de rosacea huid.  

Aan het eind van het traject kun jij zelf jouw huid rustig houden op de lange termijn. Dit betekent niet dat je een lange routine moet volgen of dure producten moet aanschaffen!  Je leert namelijk hoe je zelf de juiste huidverzorging kunt uitzoeken passend bij jóuw huid.  


En na het traject?

Sommige cliënten hebben een periode waarin de huid van nature iets onrustiger is; bijvoorbeeld in de winter of tijdens het hooikoortsseizoen. Zij vinden het prettig om de huid dan te ondersteunen met 1x per jaar een behandeling of om even een jaarlijkse controle te doen met de specialist om te kijken hoe het met de huid gaat. Dit is jouw eigen keus. Je krijgt alle handvatten om zelf jouw huid te onderhouden. Blijft de huid rustig? Dan kun je er gewoon voor kiezen dit niet te doen.

 Uiteraard mag je mij altijd als hulplijn inschakelen wanneer jij hieraan toe bent, dan kan ik met je meekijken of er misschien een aanpassing nodig is.


Liefs,


Jessica


Plan gratis intake