Pigmentbehandeling

Pigmentvlekken kunnen je zelfvertrouwen behoorlijk aantasten. In de praktijk zie ik vaak dat dames dit willen camoufleren met make-up en het invloed  heeft op hoe zij zich voelen. De laatste jaren is de vraag naar veilige middelen voor de behandeling van hyperpigmentatie enorm gestegen. Gelukkig is er veel wat er aan pigmentvlekken gedaan kan worden! 


In de praktijk wordt er gewerkt met een speciaal voor hyperpigmentatie ontwikkelde peeling van Dermaceutic. Een medicinaal merk dat enkel gebruikt wordt door artsen en huidtherapeuten. 

De peeling ruimt overtollig pigment op en maakt de huid egaal. De peeling is geschikt voor Fitzpatrick huidtypen 1 tot en met 3.


Er zijn 2 soorten pigmentbehandelingen beschikbaar

- Behandeling van het gehele gelaat 

- Behandeling van een enkele pigmentvlek (spot behandeling)


In de praktijk wordt de peeling aangebracht. In de week na de behandeling gaat de huid vervellen en ruimt het overtollig pigment zich op. De peeling bevat tevens een remmer die ervoor zorgt dat er geen nieuwe hyperpigmentatie vormt. 


Waarom deze peeling?

Het voordeel van deze behandeling is dat je met één behandeling klaar bent. Ook hoef je geen producten voor thuis te gebruiken. De behandeling van het pigment gebeurt in de praktijk. 


Hoe gaat dit in zijn werk?

Je komt naar de praktijk voor een consult. Na een uitgebreide analyse kan de peeling uitgevoerd worden. Je kunt de peeling niet online inplannen, dit gebeurt uitsluitend na een consult. Je komt naar de praktijk voor de peeling. In de week na de peeling vindt er een controle plaats om de huid goed te monitoren. Na 2 weken is het eindresultaat zichtbaar en zijn de pigmentvlekken weg. 


Let op: deze behandeling wordt i.v.m. zonkracht alleen uitgevoerd van oktober tot en met maart. 

Vergoeding vanuit de zorgverzekering is mogelijk zonder verwijzing van huisarts (uit de aanvullende verzekering)


Prijs Gelaat: €275 

Spot behandeling: €79